Falx

 

Descriere:

Arma care defineşte dacii, falx dacica. Sabie de două mâini, recunoscută pentru efectul devastator asupra ţintelor atacurilor, era folosită de trupe specializate care creau breşe în rândurile duşmanilor pedeştri sau călare. Forţa de impact se concentrează în vârf, fiind o armă de secerare şi, din experienţa noastră în folosirea lor, era utilizată de oameni cu antrenament, fiind extrem de periculoasă atât pentru mânutior, dar şi pentru ţinta atacurilor.  Romanii din cauza armelor curbe ale dacilor şi-au modificat armurile, coifurile fiind întărite pentru a nu mai fi despicate de falxuri.  Piesele puse la vânzare aici sunt realizate  manual conform tehnicilor din vechime, reprezentând ca şi celelalte produse de pe site veritabile bucăţi de istorie experimentală reală, un fenomen foarte rar în ţara noastră.

„Arma din imaginile de mai sus a fost făcută manual numai prin baterea fierului înroşit cu ciocanul. Nu este şlefuită, polizată etc. E doar prin batere. Mânerul este de lemn fiind folosite 2 nituri de fier pentru fixarea acestuia. Modelul de pe lamă este găsit pe pumnalele tip sica descoperite în aria grupului Padea – Panagjurki Kolonii. Noi l-am extrapolat şi l-am pus pe falx (prin gravare) pentru a vedea cum arată şi arată superb. Ne-am permis asta pentru că ştim tendinţa dacilor, dar şi a altor triburi tracice de a-şi ornamenta obiectele… Evident cine îşi permitea. Noi ne-am permis:) În plus era păcat ca astfel de simboluri să nu fie la vedere pe armele recreate ale dacilor.  Eu nu mai văzut arme reconstituite cu această ornamentaţie. Dimensiunile armei sunt medii din punctul meu de vedere pentru o sabie de 2 mâini. Respectă segmentarea de o treime din lungime mâner şi două treimi lamă şi forma unui falx. Cu precizarea că la capitolul falx intră şi cosoarele cum ar fi cele de pe metopele de la Adamclisi, 2 treimi mâner. Falxul are 80 de cm, o lăţime de aprox. 3.5 cm şi cântâreşte aprox. 1 kg. Tăişul este pe interior, din ceea ce am testat noi având o forţă mare de penetrare în zona vârfului.  Lama nu este ascuţită fiind o armă pentru reconstituiri istorice, lupte simulate. În imagini mai apar o sica, pumnalul, şi o sabie de o mână numită ori sica, ori gladius curb ori sabie curbă de o mână:)” – Octavian Manu, Manager Danais, artizanul falxului.

 

Descriere:

Falx din fier cu mâner de lemn. Falxul poate fi personalizat cu lama gravată şi mâner acoperit parţial sau complet cu piele naturală.

Preţ standard: 900 Lei
(+100 Lei) personalizare falx

Comandă online, pe e-mail la office@danais.ro  tel.: 0724/033.693

 

Description:

The Weapon that defines Dacians – Dacian Falx. The two-handed sword, known for it’s devastating effect on the targets of the attacks, was used by specialized troops that created gaps  among enemy footmen or riders. The swords for sale here are handmade according to ancient techniques, representing reproductions of pieces of history, a real experiment, a very rare phenomenon in our country. The Falx has a blade of approx. 65 cm, is made of iron having a wooden handle with different methods of restraint, as are found in ancient Dacian warriors weapons. No sharp edge, being a replica commonly used in historical reenactment.

Iron Falx  with wooden handle. Limited edition of 50 copies.

Standard price:  205 Euro
(23 Euros) customization

 

COMANDĂ ONLINE

linie2

Anunțuri

2 gânduri despre „Falx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s